stone

Henna(Mehndi) is een groene poeder dat een rode kleur afgeeft dat gebruikt wordt voor het verven van de handpalmen (en/of voeten) en het haar. In de vorm van lichaamsversiering komt het vooral voor in Arabische, Afrikaanse en Indische culturen.

Henna(Mehndi) is afkomstig van een struik(Lawsonia inermis) dat ca. 3500 v. Chr. al werd gekweekt. De henna(mehndi) struik komt uit de kattenstaartfamilie(Lythraceae).

Tatoeages met zuivere ‘Henna’ (Mehndi) vormen geen problemen en verdwijnen na enkele weken vanzelf. We praten over tatoeages, maar eigenlijk is dit niet het geval. De Henna(Mehndi) tekening wordt niet ‘in’ de huid geprikt of gezet, maar wordt tijdelijk ‘op’ de huid getekend.

stone

Waar je voor moet oppassen is ‘Black’ Henna(Mehndi). Om de tekeningen donkerder te maken voegt men de stof: PPD (Paraphenyleendiamine (uitgesproken als: para-fenyleendiamine) aan de Henna(Mehndi) toe, wat enorm gevaarlijk is en kan “ernstige allergische reacties” veroorzaken. Een andere kleurstof die ook gebruikt kan worden is: paratolueen diamine.

In juni 2005 werd er officieel gewaarschuwd voor Black Henna(Mehndi) via de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Dit omdat er veel klachten waren over tijdelijke tatoeages, die vaak tijdens de vakanties werden aangebracht wat brandwonden en huidproblemen veroorzaakte. Henna(Mehndi) is NOOIT zwart. Henna(Mehndi) is rood tot roodbruin.

Heb je echt last van de Henna(Mehndi) als het op je huid wordt aangebracht, haal het er dan direct af!!! Henna(Mehndi) Tatoeages moeten eigenlijk zo lang mogelijk op de huid blijven zitten, dus je kan wel bedenken dat als het prikt of het brand dat dit echt niet klopt.

stone


Traditioneel bruidshenna (Mehndi):

Handen en voeten worden bedrukt tot iets over de pols en tot de enkel.


Glitter Henna (Mehndi):

Henna in diverse kleuren of glitterkleuren.


Henna Tattoo:

De moderne tekeningen zoals een tattoo.

Introductie

Kom en ervaar onze beauty pro’s met de perfecte behandeling in make-up, haar, henna en meer. Onze reizende beautyservice is speciaal ontworpen om u te helpen perfecte look te bereiken voor een speciale dag!

Openingstijden

Ma-Do: 10 AM – 8 PM
Vr-Za: 7 AM – 11 PM
Zondag: Gesloten

Let op!
Om u van volledige aandacht te voorzien werken wij uitsluitend op afspraak

Adres

Lange Kleiweg 62 D
2288 GK Rijswijk, Nederland
Email: info@vivians.nl
Telefoon: +31 6 20 918 065

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

Newsletter

Vivian’s © 2018 All Rights Reserved | Terms of Use and Privacy Policy | Webdesign by: Lila Webdevelopment